2014-A11 (1)

La Fundació Stämpfli exposarà l’obra de Jacques Monory

Es tracta d’una de les figures més rellevants de l’art contemporani a França

L’artista Jacques Monory (París, 1924) exposarà la seva obra a la Fundació Stämpfli entre el 30 de maig i el 18 d’octubre vinents. L’exposició Jacques Monory, mon cinéma recollirà una trentena d’obres d’aquest destacat exponent de la figuració narrativa i un dels artistes més rellevants del panorama de l’art contemporani francès.

Jacques Monory, mon cinéma és un passeig per l’univers cinematogràfic de Monory, que constitueix un dels eixos centrals de la seva obra pictòrica. Monory pinta grans teles, sovint retallades en vàries parts com seqüències cinematogràfiques, concebudes a partir de croquis i de fotografies, que ell mateix fa o selecciona de les revistes, dels diaris, de la televisió o el cinema. Els seus temes surten representats sobre un fons unificat, saturat per un color dominant, generalment blau, però de vegades també groc, rosa, verd o negre. Ell mateix es defineix com un pintor “narratiu, d’ordre afectiu”.

L’exposició s’inaugurarà divendres 29 al vespre i estarà oberta fins el darrer dia del Festival de Cinema. Serà, per tant, la targeta de presentació de la Fundació durant la campanya d’estiu.

Monory protagonitza actualment una de les exposicions de major protagonisme de l’any artístic a França: una retrospectiva organitzada per la Fundació Lecrec a la localitat bretona de Landerneau. L’any 2005, el Museu de Macval també li va dedicar una altra gran retrospectiva.

Jacques Monory, mon cinéma serà la cinquena exposició que organitza la Fundació Stämpfli després d’Erró (2012), Cinetik ! (2013), Jacques Villeglé (2013) i Miguel Chevalier (2014). Com en les anteriors mostres, l’exposició ocuparà les sales 2 i 3 de les instal·lacions de la Fundació, mentre que la primera reunirà una selecció de la col·lecció permanent.

27 d’abril de 2015.